Wat is een gebitsbakje?

Een gebitsbakje is een speciaal ontworpen bakje om uw kunstgebit op te bergen, te transporteren en/of te reinigen. Een gebitsbakje kan, afhankelijk van het soort, gebruikt worden om uw kunstgebit te reinigen, dit wordt ook wel een reinigingsbadje/gebitsbadje genoemd. Er zijn diverse soorten gebitsbakjes. Gebitsbakjes zijn gemaakt van harde kunststof, beschikbaar in diverse kleuren en ideaal om te gebruiken als bewaar- en transportbakje van gebitsprotheses.

Wanneer een gebitsbakje?

Een gebitsbadje gebruikt u om uw kunstgebit op een hygiënische manier te reinigen. Het gebitsbadje kan uit verschillende onderdelen bestaan. Zo is een gebitsbadje van Corega uitgestald met een stevig deksel en een spoelzeefje, waarin het kunstgebit uitgespoeld kan worden, zonder het risico dat de prothese uit uw hand glijdt en beschadigd raakt.

Wij raden een gebitsbakje aan voor de wekelijkse reiniging van uw gebitsprothese. In een gebitsbakje voorzien van ventilatiegaatjes kunt u uw kunstgebit veilig en hygiënisch bewaren, als u slaapt of hem tijdelijk uitdoet.

Gebitsbakje als reiniger

Krijgt u uw kunstgebit niet goed schoon? Probeer dan eens een ultrasoonreiniger. Dit bakje is voorzien van een geavanceerde reinigingstechniek waarbij ultrasoongolven zorgen voor miljoenen kleine luchtbelletjes, waardoor zelfs de meest hardnekkige (kalk)aanslag en vuildeeltjes van uw prothese worden verwijderd, ook op plekken waar een borstel niet bij kan.

Tips:

  • Opfrissen van uw kunstgebit: Voeg een paar druppels mondwater of een smaakje toe aan het water tijdens het reinigen.
  • Last van hardnekkige aanslag op uw prothese? Probeer dan eens Renew toe te voegen aan het water. Let op! Laat uw prothese nooit langer dan 10 minuten in de Renew oplossing staan!

Bezoek onze webshop voor de diverse soorten gebitsbakjes. Voor meer vragen over een gebitsbakje of reinigingstips kunt u gerust contact met ons opnemen. Raadpleeg ook onze webpagina’s: ‘kunstgebit reinigen’ of ‘protheseborstel’. Is uw kunstgebit beschadigd of toe aan een reparatie? Kijk dan eens op ‘kunstgebit reparatie’.

Praktijkgegevens Noordzij

Boezemsingel 55
3034 ED Rotterdam
010 – 453 05 12
info@tppnoordzij.nl
Bongert 1
3075 WB Rotterdam
010 – 419 25 64
info@tppnoordzij.nl

 

Wilt u meer weten over het reinigen van uw gebitsprothese? Wij geven u graag tips! Neem gerust contact met ons op door te bellen of vul het onderstaand formulier in.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

gebitsbakje ultrasoonreiniger