Wat is een frameprothese?

Een frameprothese is een metalen frame met daarop een roze (tandvlees) kleurige kunsthars. In de kunsthars worden tanden en/of kiezen vervaardigd. Bij een frameprothese worden één of meerdere tanden of kiezen vervangen. Een frameprothese is net als bij de partiële plaatprothese een uitneembare oplossing.

Noordzij is de specialist in het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses. Hieronder vallen ook de plaat- en frameprotheses.

De specialisten in onze praktijken overleggen graag met u over de beste oplossing. We maken gebruik van de meest moderne en meest geavanceerde technieken. Door onze kennis en ervaring kunnen wij u uitstekend adviseren.

De plaat- en frameprothese

Plaat- en frameprotheses zijn, in tegenstelling tot kronen en bruggen, uit de mond te nemen. Welke voor u het meest geschikt is, verschilt per persoon. Er zijn twee partiële protheses:

Een frameprothese is gemaakt van metaal en wordt gekleurd door een roze, tandvleeskleurige kunsthars. Omdat de plaat van metaal is gemaakt is deze sterker dan de kunstharsplaatje van een plaatprothese. De prothese rust (gedeeltelijk) op het slijmvlies en op de overige tanden in de mond. De prothese wordt bevestigt aan metalen ankertjes om enkele tanden/kiezen of met een precisieslotje. Het slotje wordt aan de ene kant vastgemaakt aan een kroon, tand of kies en aan de andere kant aan de frameprothese.

Bovenop deze prothese worden kunsttanden of kiezen zorgvuldig geplaatst.

De plaatprothese is geheel van een roze, tandvleeskleurige kunsthars gemaakt. In deze plaat zijn uw kunsttanden en/of kiezen verankerd. De gehele plaatprothese rust op het slijmvlies van de mond. In sommige gevallen zit de prothese eventueel met ankertjes vast aan overgebleven tanden of kiezen. Plaatprotheses worden vaak gebruikt als een tijdelijke oplossing. Een nadeel van een kunstharsplaatje is dat het drukt op de rand van het tandvlees van de natuurlijke tanden en kiezen. Lees op deze pagina meer over de plaatprothese.

Uitmuntende kwaliteit van tandheelkundige zorg

Elk gebit is anders, daarom kiezen wij voor een persoonlijke aanpak. Op deze manier verzorgen wij de beste oplossing voor uw probleem. Wij adviseren dan ook een behandeling op basis van uw gebit.

We kunnen de voor- en nadelen duidelijk tegenover elkaar zetten en ervoor zorgen dat u hier een goed beeld van krijgt. U staat nooit alleen en u kunt altijd contact met ons opnemen voor extra advies over uw frameprothese.

Een plaat- of frameprothese dient altijd gereinigd te worden om irritaties te voorkomen. U kunt de prothese het beste schoon houden met een speciale protheseborstel. Het gebruik van tandpasta raden wij u af, omdat tandpasta kan schuren. Vergeet niet het slijmvlies onder de prothese ook te reinigen. Voor meer advies & tips kunt u altijd Noordzij raadplegen.
De kosten voor het maken en plaatsen van een plaat- of frameprothese kan erg uiteenlopen, dit heeft te maken met het aantal tanden of kiezen waaruit de plaat- of frameprothese bestaat. Indien u hiervoor een aanvullende verzekering heeft afgesloten is eventueel vergoeding door uw zorgverzekeraar mogelijk.
Een frameprothese kan alleen door ons vervaardigd worden als uw tandarts groen licht geeft. Uw tandarts controleert of de belasting van een prothese op uw tanden en kiezen geen problemen oplevert. Indien dit het geval is zullen wij in samenwerking met uw tandarts een partiële prothese voor u vervaardigen die tussen uw bestaande tanden past.

U kunt direct contact opnemen door te bellen naar één van onze praktijken of door hiernaast het contactformulier in te vullen.

Frameprothese vervaardigen

Tandprothetische praktijken Noordzij

Boezemsingel 55
3034 ED Rotterdam
010 – 453 05 12
info@tppnoordzij.nl

Bongert 1
3075 WB Rotterdam
010 – 419 25 64
info@tppnoordzij.nl

[gravityform id=”3″ title=”true” description=”true”]