Wat is een klikgebit?

Een klikgebit, ook wel klikprothese genoemd, is een kunstgebit dat u vastklikt op de implantaten in uw mond. De prothese zal vastgeklikt worden op een drukknopje of op een staafje die vervolgens weer gevestigd is op 2 á 3 implantaten in de onderkaak en 4 á 6 implantaten in de bovenkaak.

Klikprothese

Door het vastklikken van deze prothese zit hij goed vast in de mond en is de kans dat deze uit de mond valt tijdens het eten of praten niet groot. Dit is wel het geval bij een ‘normale loszittend kunstgebit’, want die zit namelijk niet vastgeklikt. Voor mensen die problemen ervaren met een ‘normale’ kunstgebit is een klikprothese een betere oplossing.

De keuze tussen een klikgebit en een los kunstgebit hangt niet alleen af van uw klachten. Zo zijn ook de vorm van uw mond en uw algehele gezondheid van invloed op de mogelijkheid om implantaten aan te brengen. Ook is het onverstandig om aan een klikgebit te beginnen als er problemen te verwachten zijn met de mondhygiëne.

Reinigen klikgebit

Het kunstgebit dient goed schoongemaakt te zijn na het eten en voor het slapen gaan. Om irritaties en ontstekingen te voorkomen dient u ook uw implantaten schoon te maken. Voor meer advies en voorlichting kunt u deze pagina raadplegen ”Kunstgebit reinigen” of contact met ons opnemen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Om een klikgebit te maken, dienen er eerst implantaten in uw kaken aangebracht te worden. Daarna zal u moeten herstellen van deze ingreep. Uw tandvlees moet herstellen en de wondjes moeten dicht zijn. Hierna kunnen wij een klikgebit bij u aanmeten en vervaardigen. Voorlichting over het proces zullen wij uitgebreid met u bespreken tijdens een consultant.

Voordelen klikgebit

  • Beter proeven, makkelijker eten en praten.
  • Zit vast en verschuift niet in de mond.
  • minder druk op het tandvlees bij het kauwen.
  • Makkelijk in- en uitnemen van de prothese.
  • Voorkomt het verder slinken van de kaak.
  • in veel gevallen volledige vergoeding vanuit de basisverzekering (met uitzondering van wettelijke bijdrage en eigen risico).
  • Doordat het gebruik van implantaten ervoor zorgt dat de kaak niet slinkt, wordt de natuurlijke vorm van het gezicht behouden.
  • Het ziet er natuurlijk uit en een klikgebit voelt aan als uw natuurlijke tanden.

Klikgebit

Wilt u weten of een klikgebit voor u de (beste) oplossing is? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.