Wat zijn tandimplantaten?

Tandimplantaten zijn kunstwortels die de natuurlijke tandwortels vervangen. Het zijn een soort schroefjes die in de kaak worden aangebracht en vervolgens vastgroeien in het bot. Doordat er nieuw botweefsel en tandvlees om de implantaat vormt is hij na enkele maanden net zo sterk en stevig als een natuurlijke tandwortel.

tandimplantaat schroef
Overigens is de tandimplantaat niet te onderscheiden van uw echte tanden. Tandimplantaten zijn van titanium gemaakt en worden daardoor niet afgestoten door de kaken.

Bovenop de implantaat plaatsen wij een kroon, brug of overkappingsprothese. Zoals hieronder:

tandimplantaten

Wanneer komt u in aanmerking voor tandimplantaten?

Tandimplantaten worden gebruikt bij de vervanging van een enkele kies/tand of alle tanden en kiezen. Dit kan voorkomen in de boven- en onderkaak. Een behandeling kan alleen beginnen als er voldoende kaakbot aanwezig is en het tandvlees gezond is. Uw tandarts of kaakchirurg zal het proces met u doornemen en indien u voldoet aan de voorwaarden overgaan tot een behandeling.

Tijdens een kennismakingsgesprek onderzoeken wij of u aan de voorwaarden voldoet. Is dit niet het geval dan kunnen wij hierin begeleiding en advies geven.

Noordzij beschikt over deskundig personeel dat werkt volgens de nieuwste technieken en met de modernste apparatuur. Bij het vervaardigen van een prothese maken wij een afdruk van uw kaken, zodat de prothese goed past in uw mond.

Afhankelijk van u herstel, zullen wij enkele weken/maanden na deze behandeling een nieuwe kroon, brug of een andere prothese aanmeten en vervaardigen.

Na de behandeling zult u de implantaten dagelijks moeten verzorgen om irritatie te voorkomen. Hoe beter de implantaat wordt onderhouden hoe langer die meegaat. Tandimplantaten kunnen tientallen jaren meegaan als deze goed worden onderhouden.

Wilt u meer weten over tandimplantaten? U kunt vrijblijvend contact opnemen met onze specialisten voor advies of meer informatie  over de behandelingen binnen onze praktijken.

Tandimplantaten door Noordzij Tandprothetiek

Tandprothetische praktijken Noordzij

Boezemsingel 55
3034 ED Rotterdam
010 – 453 05 12
info@tppnoordzij.nl

Bongert 1
3075 WB Rotterdam
010 – 419 25 64
info@tppnoordzij.nl

[gravityform id=”1″ title=”true” description=”true”]