Protheseborstel

Wat is een protheseborstel? Letterlijk een speciale borstel om je prothese mee schoon te maken. Het is de oplossing voor het verwijderen van plak en tandsteen. De borstel is speciaal gemaakt voor dragers van een volledige of een partiële prothese.

De klassieke protheseborstel heeft extra lange en sterke borstelharen die voor een goede bereikbaarheid en een efficiënte reiniging zorgen van de prothese.

Een anatomische protheseborstel is voor reiniging van uw kunstgebit en het verwijderen van tandplak. De anatomische protheseborstel heeft twee koppen voor een meer effectieve reiniging en is geschikt voor de dagelijkse reiniging van uw kunstgebit.

  1. De grote, gebogen kop, komt overeen met de vorm van kunstgebitten om effectieve reiniging op grote oppervlakken te waarborgen.
  2. De kleinere borstelkop verwijdert effectief plaque en deeltjes op moeilijk bereikbare plaatsen van het kunstgebit.

Een grondige reiniging van het kunstgebit is essentieel voor de preventie van de groei van bacteriën, die geïrriteerd tandvlees en een slechte adem veroorzaken. Het handvat is van rubber waardoor u een stevige grip heeft.

Vergeet niet op tijd uw protheseborstel te vervangen. Voor meer advies kunt u contact opnemen met TPP Noordzij.

Reinigingstips

Uw kunstgebit moet gereinigd worden met een geschikt reinigingsmiddel en niet met normale tandpasta. Normale tandpasta is namelijk schadelijk voor uw kunstgebit (prothese), omdat het schurende bestanddelen bevat. Deze bestanddelen kunnen uw kunstgebit zodanig beschadigen dat er krassen ontstaan waar bacteriën en plak in gaan hechten.

Methode reinigen
Haal uw kunstgebit uit de mond en leg deze in een wasbak op een zachte handdoek.  Reinig uw prothese als eerst en daarna de mond. Reinig uw prothese na elke maaltijd door de prothese en de mond te spoelen met stromend water. Daarna kunt u het beste de prothese poetsen met een protheseborstel. Voordat de prothese in de mond geplaatst wordt, moet natuurlijk eerst de mond gespoeld worden.

Bent u opzoek naar een protheseborstel, prothesebakje of reinigingsmiddelen? Neem dan een kijkje in onze webshop.

Tandprothetische praktijk Noordzij

Locatie Boezemsingel 55
3034 ED Rotterdam
010 – 453 05 12
info@tppnoordzij.nl

Locatie Bongert 1
3075 WB Rotterdam
010 – 419 25 64
info@tppnoordzij.nl

Voor meer tips, advies en voorlichting kunt u contact opnemen met één van onze specialisten.

[gravityform id=”1″ title=”true” description=”true”]