Eten met een kunstgebit is in het begin wat onwennig

Van een natuurlijk gebit naar een kunstgebit is een grote verandering. Het uiterlijk van uw gebit verbetert, maar kauwen kan in het begin wat onwennig zijn. Voor een goed resultaat is het echter wel belangrijk dat u het nieuwe gebit in de mond houdt en direct probeert te eten. U zult opnieuw moeten leren eten met het kunstgebit, maar na een tijdje bent u niet anders meer gewend.

Hard en zacht voedsel

Als u net een nieuw kunstgebit heeft en problemen ondervindt met eten, kunt u ervoor kiezen om de eerste paar dagen nog geen hard voedsel te eten. Leren eten met een kunstgebit gaat het makkelijkst als u begint met zacht voedsel, zoals puree. Probeer tijdens het eten sowieso rustig te kauwen en de kiezen aan beide kanten te gebruiken. Het is wel belangrijk dat u zo snel mogelijk weer uw oude eetpatroon oppakt. Lukt dit niet en blijft u problemen ondervinden, neem dan contact met ons op.

Minder smaak en spierpijn aan kauwspieren

Niet alleen u moet wennen aan het nieuwe kunstgebit, maar ook uw kauwspieren. De spieren moeten wennen aan een nieuwe manier van bijten en dat kan resulteren in een soort spierpijn aan de kauwspieren. Tevens is het mogelijk dat u in het begin minder smaak heeft. In de meeste gevallen komt de smaak snel weer terug.

Kunstgebit Rotterdam praktijk

U kunt contact met ons opnemen door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden. Ook kunt uw ons bellen op 010 – 453 05 12 (locatie boezemsingel)
en 010 – 419 25 64 (locatie Bongert).

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.