Vergoeding kunstgebit 2016

De vergoeding van een kunstgebit wordt voor 75% betaald door de basisverzekering. Let op: je kan één keer in de 5 jaar aanspraak doen op een vergoeding van uw kunstgebit en daarvoor moet altijd eerst het (jaarlijkse) eigen risico betaald zijn.

Wanneer u dit jaar uw eigen risico volledig betaald heeft (om wat voor redenen dan ook), dan krijgt u 75% van de volledige kosten vergoed. Dit is een vergoeding op de totale kosten, dus ook de kosten van een behandeling bij de kaakchirurg.

De overige kosten van 25% dient u zelf te betalen. Deze eigen bijdrage (25%) kan door een aanvullende of tandartsverzekering vergoed worden.

Rebase of reparatie vergoeding

Het rebasen of repareren van het kunstgebit wordt voor 100% vergoed door de basisverzekering. Ook hier geldt dat eerst het eigen risico betaald moet worden.

Aanvullende zorgverzekeringen 2016

Indien u een aanvullende of tandartsverzekering heeft afgesloten, kunt u een vergoeding krijgen vanuit uw aanvullende of tandartsverzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar en per pakket. U zult contact moeten opnemen met uw verzekeraar om te controleren of u in aanmerking komt voor een vergoeding en hoeveel deze dan bedraagt.

Vergoeding kunstgebit controleren

Bent u benieuwd op welke vergoeding u recht heeft en de hoogte hiervan? Dat kunt u controleren op de website van uw verzekeraar of neem een kijkje bij Zorgverzekering2016, Zorgkiezer of Independer.

Indien u nog vragen heeft over vergoeding van uw kunstgebit of vergoeding van andere protheses, neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.